Verschillende soorten kamers
Kamerbemiddeling Tilburg biedt studentenkamers aan in alle soorten, maten en voor elk budget. Onze studentenkamers zijn gelegen in huizen of appartementen. De kamers zijn altijd privé. Keuken, badkamer, toilet en eventueel tuin of balkon worden gedeeld met andere bewoners. De huurovereenkomsten kunnen ingaan op de 1e of 15e van de maand.

Ongemeubileerde kamer

Deze kamers worden kaal opgeleverd, in de meeste gevallen zijn vloerbedekking en gordijnen aanwezig. Soms komt het echter ook voor dat je zelf voor deze zaken moet zorgen. Een ongemeubileerde kamer huur je voor onbepaalde tijd met een minimum van 12 maanden. Dat betekent dat je zolang in de kamer kunt blijven als jij wil. Na de minimale huurperiode van 12 maanden kun je de overeenkomst maandelijks opzeggen. We hanteren hiervoor een opzegtermijn van één kalendermaand. Let wel op! Opzeggingen gaan altijd per de eerste van de maand. De huurprijs is in de meeste gevallen inclusief een voorschot voor water, gas en licht. Is dit niet geval, dan wordt dat expliciet vermeld.

Gemeubileerde kamer

De populairste keuze onder internationale studenten. Alle kamers zijn voorzien van volledig meubilair (bed, matras, kast, bureau, bureaustoel, lamp). Daarnaast zijn alle kosten voor services en leveringen inbegrepen bij de prijs. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor een bepaalde periode. Bij elke advertentie staat vermeld of de kamer beschikbaar is voor minimaal 6 of 12 maanden. Het is niet mogelijk de huurovereenkomst tussentijds te beëindigen.